2017 Yılı Genel Kurul Bilgisi 25-04-2018 Tarihinde Adreslere Mektupla Bildirilmiştir

28.04.2018 11:42

S.S. GÖZDE DOĞUŞ

KONUT YAPI KOOPERATİFİ

2017 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı Sonuçları

2018/19                                                                                       25.04.2018

Değerli Ortağımız

S.S. Gözde Doğuş Konut Yapı Kooperatifi 2017 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 22.04.2018 tarihinde Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanlığı Konferans Salonu, A Blok Teknik Okullar/ANKARA adresinde toplanmıştır. Genel Kurulda, aşağıdaki kararlar alınmıştır:

Bilgilerinize;

1.      2017 yılı Yönetim Kurulu Çalışma Raporu, Bilanço, Gelir-Gider hesapları ve Denetim Kurulu Raporu okundu ve ibra edildi.

2.      Aidatların 2018 Yılı Mayıs ayından itibaren değişmiş olup, Aylık 140,00 TL olarak bir sonraki Genel Kurul’a kadar devam etmesine ve gecikme cezasının aylık %5 uygulamasının devamı ve tahmini bütçenin alınan bu ödemelere göre yapılacak şekilde revize edilmesine karar verildi.

3.      Bölgenin değerinin artırılması ve kalitenin düşürülmemesi için, sunulan 15 tip projeden, yönetimce belirlenecek 5 tip konut projesinden herhangi birisinin üyelerce uygulanmasına tavsiye kararı alındı.

4.      Ödenen aidatlar ile geçen seneki ödemeler yapılamamış, kalan stabilize yolların yapılmasına bu yılın bütçesiyle devam edilecektir. Bu ödemeler ile yapılması düşünülen bölge elektrik direkleri/elektrik işlemleri gelecek Genel Kurula kalmış bulunmaktadır.

5.      Kooperatifimize ait ssgozdedogus.com WEB sayfamız günceldir. Yapılan faaliyetleri sitemizden takip edebilirsiniz. Bunun yanında, gozdedogus@hotmail.commail gönderip şifre aldıktan sonra o yıla ait tüm ödemeleriniz WEB sitemizden görülebilir.

6.      Muhasebe ve ödemelerin takibi için lütfen ödemelerinizi mümkünse her ayın 25’ine kadar yapınız. Bunun yanındaayın son gün/günlerinin tatile girmesi halinde ödeme yapılması durumunda muhasebe programı gereği otomatik olarak gecikme cezası işlemektedir.

7.      Bakanlık talebi gereği lütfen TC numaranızı, mesaj ile haber verebilmek için de GSM numaranızı, adres ve mail adreslerinizi mektup, mail vb. suretiyle gönderiniz ve güncellemelerinizi bildiriniz.

YÖNETİM KURULU

Adnan AYDEMİR              İsmet ÇELİKTEN               Sema YILDIRIM

Başkan                                  II. Başkan                             Muhasip Üye

 

ZİRAAT BANKASI HEYKEL ŞUBESİ IBAN NUMARASI    : TR 13000 1001 23352 9009 795002

POSTA ÇEKİ HESAP NUMARASI                            : 5089186 PTT Ulus/ANKARA

 

 

Değerli Ortaklar:

Kooperatif Genel Kurul’unda ağırlıklı olarak tapuların neden verilmediği tartışılmış, anacak bazı üyelerimiz sakıncaları anlatıldığı halde tapuların dağıtılmasını talep etmektedir.

 

Daha önce size bu konuda bilgi verildiği gibi, tapusunu alan şahıslar kendi arsalarını kooperatife bilgi vermeden satma hakkına sahip olur, satış gerçekleştiği zaman satın alan şahıs hiçbir masraf ve aidat ödemesi yapmadan kooperatif üyelerinin ödediği aidatlar ile yapılan her şeyden ve tüm imkânlarından faydalanacaktır. Çünkü kooperatifin bu satışlardan haberi olmayacağı için mevcut alanda her parsele eşit olarak hizmet götürecektir.

Tapulu yerini satan ortak, satış yaptığı için üyelikten çıkmış olmayacak, aidat ödemelerini yapmaya devam etmesi gerekecektir. Şu an bile aidatlarını ödemeyen bazı ortaklarımız, böyle bir durumda kesinlikle ödeme yapmayacak, bu üyelerden aidat alabilmek için çok fazla çaba sarf edilecek hatta mahkemelik olunacaktır. Bu durum kooperatifin güvenirliğini sarsacağı gibi çalışmaları da büyük ölçüde engelleyecek, artan mahkemelik olaylarla kooperatifin tasfiyesi de uzayacak, arsasını satmayan, aidatlarını düzenli ödeyen, burada çiftlik evi ve bahçe yapmak isteyen ortaklarımız da mağdur olacaktır. Ödeme yapmayan ve kooperatif üyesi olmayan kişiler, düzenli ödeme yapan ortakların ödemeleri ile hizmet almaya devam edecektir.

Devam eden izaleli şüyu davaları ve hisseli tarım arazilerinin şüyu durumdan kurtarılmadan kooperatif tavsiyesi olamayacaktır.

Bu tarz karmaşaların olmaması için kooperatif tapuları şahıslara dağıtılamamaktadır.

Ortaklarımızın en büyük endişelerinden biri de yönetimin ev yapmak için proje seçtiği, bu nedenle gündeme taşıdığıdır. Kooperatif yönetiminin ev yapmak gibi bir niyeti yoktur. Çünkü ödenen cüzi aidatlarla konut yapımı da söz konusu olması mümkün değildir. Tek hedefimiz herkesin arsalarına ulaşabileceği bir yolunun ve arsasının içinde suyunun ve elektriğinin olmasıdır. Proje seçimi de arazide rastgele gecekondu görünümlü, mezbelelik görüntülü bir yer haline gelmemesi için yapılmıştır. Arsasına ev yaptırmak isteyen üyelerimiz, yönetimce belirlenen 5 tip projeden herhangi birisinin veya bu projeler uygun kendi projelendirdiği bir evi yaptırması sağlanmaya çalışılmaktadır.

Yönetimin istediği ödeme yapılmadığı için bu yıl ancak mümkün olduğu kadarıyla stabilize yollar tamamlanmaya çalışılacaktır. amaç, yol, su ve elektrik sorununu en kısa sürede çözmek, satış yapmak isteyen üyelerimiz için de yolu, suyu ve elektriği olan mülkü satmayı kolaylaştırmak ve değerinin biraz daha artmasını sağlamaktır. Bu işlerin ortakların kendi başına yapmaları mümkün olmadığı için, toplu olarak yönetim tarafından tamamlanması herkesin lehinedir.

Çitlerin yapılmasını isteyen ortaklar da olmasına rağmen, çit-kapı kişilerin kendi kendine yaptırabilecekleri bir şey olduğu için yoğun talep olmadığı sürece çit yapma işi dahi düşünülmemektedir.

Kimseyi mağdur etmek ve gereksiz masraflar açmak gibi bir niyetimiz, asla olmadığı halde, yönetimin talepleri genel olarak dinlemeye ve anlamaya bile gerek duyulmadan reddedilmektedir.

Her zaman sadece gerekli, olmazsa olmaz işleri yapmaktayız ve bütün önceliklerimiz bu doğrultuda belirlenmektedir.