S.S. GÖZDE DOĞUŞ KONUT YAPI KOOPERATİFİ ORTAKLARINA DUYURU

04.08.2021 14:24

SAYGIDEĞER ORTAKLAR

Kooperatifimiz sahasında geçen sene ağaçlandırma yapılamayan yollarda ağaç kuyularının açılmasına ile ağaçlandırma işlemlerine başlanılmıştır.

2020 yılı kurak geçmesinden dolayı kuyumuzdaki su nerede ise sıfır olmuştur. Derin olmayan Sondajımızdaki su da yarı kapasitesinin altına düşerek ihtiyaca cevap veremez duruma gelmiştir. Bu deneden dolayı 180 metreden derin kuyu sondajı yapılmıştır. Ancak bu sondajdan da elde ettiğimiz su geçen seneki tahlillerimize göre biraz Tuzlu ve Bor madeni (Sabunlu) olduğu tespit edilmiştir. Açıklanacak yeni duruma kadar sulamada kullanacağınız suyu mümkün mertebe daha azar kullanmanız konusunda dikkat etmeniz, ağaç ve yeşillikleriniz için önemli olacağını düşünmekteyiz. Bu durumun 2020 yılı su kıtlığından mı kaynağını yeni yapılacak tahliller sonucunda daha da net anlaşılacaktır.

Elde edilen suyun tuzlu olmasının devam etmesi durumunda daha az derinlikte yeni sondaj yapılması, kuyu suyunun karıştırılması, çökertme ve ilave kimyasallarla etkisi en aza indirilmesi konusunda çalışmalarımız devam edecektir.

2020 Yılı Kasım ayı sonundan önce depo doldurulmuş, Hatlardaki sular da donmayı önleme amaçlı olmak üzere boşaltılmıştı. 06. Mart 2021 tarihinde Yönetim Kurulumuz depoda dolu olan suyu sisteme vererek sistemde kaçak kayıplar konusunda kontrol yapmış, tüm bölge vanaları kontrol edilmiştir. Bundan dolayı da sistemin tamamen kullanılması hedeflenmişti. Ancak sondaja giden elektrik kablosunun 1 tanesinin kopuk olduğu görülmüş ve hafta içi tamirinden itibaren tekraren kapatılmış olup, 13 Mart Cumartesinden itibaren sisteme devamlı su verilmesi hedeflenmektedir.

Tüm bilgi ve çalışmalarımız Web sitemizde sizlere duyurulacaktır.

Saygılarımızla arz olunur.

S.S. GÖZDE DOĞUŞ KONUT YAPI KOOPERATİFİ YÖNETİM KURULU