2019-2020 YILI OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

03.08.2021 17:51

 GENEL   KURUL  TOPLANTI   TUTANAĞI                    

 

S.S. Gözde Doğuş Konut Yapı Kooperatifinin 2019-2020 yılı olağan genel kurul yapılmak üzere 31.07.2021 tarihinde saat 10.00’da Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi / ANKARA adresinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Temsilcisi Aleettin YUMUK ‘un gözetiminde toplanıldı ve toplantının saat 10.55’de başlatılmasına çağrıyı yapan organca         ( Yönetim kurulu) karar verildi.

a)      Genel Kurul Toplantısına başlamadan önce yapılan incelemede; Genel Kurul toplantısı

ile ilgili duyurunun 1163 Sayılı Kooperatifler Kanununun 45. maddesi gereğince, Ana sözleşmenin 28. Maddesinde belirtilen çağrıya ilişkin usullerin uygulandığı bu toplantıya ilişkin duyurunun yer ve gündemi gösterilerek; 394 (üçyüzdoksandört) ortağa gündemi içeren çağrı mektuplarının 23/03/2019 tarihinde Ulus PTT Şubesinden taahhütlü olarak gönderildiği,

            b) Yönetim Kurulunca, 1163 Sayılı Kooperatifler Kanunu’nun 26 ncı maddesindeki niteliklere ve Ortaklar Kayıt Defterindeki kayıtlara uygunluğu onaylanarak hazırlanan ve ortakların imzasına sunulan ortaklar listesinde kayıtlı 394 (üçyüzdoksandört) ortaktan, 59 (elli dokuz) ortağın asaleten ve 49 (kırkdokuz) ortağın vekaleten katılımı ile toplam 108 yüzyedi  ortağın toplantıda hazır bulunduğu, toplantının açılması için gerekli çoğunluğun mevcut olduğu anlaşılmıştır.

GÜNDEM  MADDELERİ

 

Madde 1 - Yoklama yapıldı ve yeterli sayının olduğu tespit edilerek Genel Kurul Toplantısı

saat 11.00’da Yönetim kurulu başkanı Adnan AYDEMİR’in konuşması ile açıldı. 

Madde 2 – Divan heyetinin oluşması için bir adet önerge verildi ve başka önerge olmadı. Yazılı önergede adı geçen adaylar ortakların oyuna sunuldu ve kooperatif ortaklarından Süleyman KALYONCUOĞLU divan başkanlığına, Doğan DAĞLI katip üyeliğe oybirliği ile seçildiler. Genel Kurul adına tutanak yapması ve alınacak kararların imzalanması için divana oybirliği ile yetki verildi. Gündem genel kurula sunuldu. Gündeme her hangi bir itiraz veya görüşülmesi istenen ek gündem maddesi teklifi olup olmadığı soruldu. Divan Başkanlığına, Hadi Diler ve 39 arkadaşı tarafından yazılı önerge verildi.. Önergenin içeriği “İmarlı yerlerin Kooperatif adına olan tapuların, sahiplerine verilmesini talep ettiler.” Bakanlık temsilcisi söz aldı, kooperatifler kanununun 46. Maddesi genel kurula okundu. Önergenin kapsamı 46. Maddeyi kapsamadığından ve Kooperatife kayıtlı 394 ortağın 1/10 kapsamadığını, Bakanlık temsilcisi tarafından genel kurula belirti. Bu nedenden dolayı gündeme alınamayacağı genel kurula ileterek, önerge şekil ve Kanunun 46. Maddesinin  içeriğini kapsamaması nedeniyle oylamaya sunulmadan red edildi.

Madde 3 – Mustafa Kemal ATATÜRK ve Aziz Şehitlerimiz anısına 1 dakika saygı duruşu yapıldı.

Madde  4 – 2019-2020 Yılı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan AYDEMİR tarafından genel kurula okundu. 2019-2020 bilançosu genel kurula okundu. 2019-2020 Denetim raporu denetim kurulu üyesi Dursun Coşkun tarafından okundu. Okunan Faaliyet raporları, bilanço gelir ve gider cetvelleri ile Denetim Kurulu Raporları Görüşülmesi için divan Başkanı tarafından Müzakereye açıldı. Söz alan

 

Yücel Tekbaş söz aldı.

Dikilen ağaçların bir kısmının kuruduğunu belirttiler. Genel Kurulun kooperatif alanında yapılması gerektiğini belirtin. Yamanlar kooperatifin durumunun daha iyi olduğunu belirtti. Kesinleşmiş tapuların neden verilmediğini söyledi.

Yasemin Bağlan söz aldı. Neden kooperatifin iki adet avukatı olduğunu sordu. Ağaçların sulanmadığı için kuruduğunu belirtti.

Murat alpamcan söz aldı. Aras ile ilgili hukuki sorunlar olduğunu ve çözümlenmediğini belirtti.

 

Mehmet Şahingöz söz aldı. Beş yıldır sürekli arsada olduğunu belirtti. Suyun olduğunu fakat kullanışlı olmadığını belirtti.

 

Osman Baydoğru söz aldı.

 

Şenol Şentürk. Geçmiş yıllara göre zararın açıklanmasını istedi. Ankara Büyük Şehir Belediyesi tarafından Polatlı Belediyesine içme suyu hattı yapmak üzere çalışmalar yaptığını ve bu hattan kooperatifimize hat alınmasını talep etti.

 

Bahar Yıldırım hanım söz aldı.. Kooperatife gidiş için yön tabelası olmadığını belirtti.

 

Adnan Köprülü bey söz aldı. Kooperatife gittiklerinde ağaç dikenleri, ücretsiz olarak kendilerinin diktiğini belirttiler.

 

Kooperatif Başkanı sorulan sorulara ayrı ayrı bilgi verildi.

 

İBRALARA GEÇİLDİ. Yönetim ve Denetim Kurulu raporları ile Bilanço ve Gelir – Gider farkı hesabı müzakereleri tamamlandıktan sonra,  Bilanço ve Gelir – Gider farkı hesabının onaylanması, Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerinin ibrası genel kurulda ayrı ayrı ortakların oyuna sunuldu.  

Yapılan oylama sonucu;  2019 ve 2020 yılı Bilanço ve Gelir – Gider Farkı Hesabı Genel kurulun oyuna sunuldu.  27 red 63 kabul 18 çekimser oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. 2019 ve 2020 yıllarında Yönetim Kurulunun yapmış olduğu çalışmalardan dolayı Yönetim Kurulunun ibrası Genel Kurulun oyuna sunuldu.  36 red, 57 kabul ve 15 çekimser oyuna karşılık oy çokluğu ile ibra edildiler. Denetim Kurulu Üyeleri ibrası için Genel Kurulun oyuna sunuldu. 25 red 60 kabul ve 23 çekimser oyuna karşılık oy çokluğu ibra edildi. Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri kendi ibralarında oy kullanmadı.

 

Madde 5-İhraç edilen ortağın mahkemeye gitmesi sonucu ile mahkeme sonucunun beklenmesi oylamaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

           Madde 6-Yönetim ve Denetim Kurulu Seçimine geçildi. Seçimlerin liste halinde ve açık oy ile yapılması genel kurula sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. Divan Başkanlığına iki yazılı önerge verildi. Önergelr genel kurula okundu. Birinci liste oylandı. 44 oy aldı. İkinci liste oylandı. 52 oy aldı. 12 kişi herhangi bir listeye oy kullanmamıştır. Oy çokluğu ile aşağıda adı soyadı ve kurulları olan kişiler 2(iki) yıllığına oy çokluğu ile seçildiler.

 

      Yönetim Kurulu Asil Üyeler                       Yönetim Kurulu Yedek Üyeler 

1-     Adnan AYDEMİR                                  1- Sekvan Razi ERDOĞAN 

2-     İsmet ÇELİKTEN                                   2- Musa CANLI

3-     Sema YILDIRIM                                    3- Atilla ATALAY

    Denetim  Kurulu Asil Üyeler                     Denetim  Kurulu Yedek Üyeler 

1-     Şenol ŞENTÜRK                                     1- Doğan DAĞLI

2-     Süleyman KALYONCUOĞLU              2- Osman BAYDOĞRUL

    

 

Madde 7 - 2021 yılı tahmini bütçesi ve çalışma programı yönetim kurulu adına Sema YILDIRIM tarafından genel kurula okundu ve müzakereye açıldı.             

            Yapılan müzakere sonunda; kooperatif ortaklarından hisse başına 2021 için 50 TL aidat alınması ve önümüzdeki ilk genel kurula kadar devam etmesi, aylık gecikme cezasının %2,5 olmasına genel kurulun oyuna sunuldu. Oy birliği ile kabul edildi. Huzur hakları için 2 yazılı önerge verildi. Birinci önerge 60 kabul, ikinci önerge 25 oy aldı ve 23 çekimser oy görüldü. Oy çokluğu ile Yönetim Kurulu üyelerinin her birine aylık net 1000 TL. Denetim kurulu üyelerinin her birine 250 TL net ücret ödenmesine asgari geçim indirimi ayrı olmak üzere oy çokluğu ile kabul edildi. Tahmini bütçe bu şekliyle oybirliği ile kabul edildi. Fasıllar arası aktarma yetkisi oy birliği ile yönetim kuruluna verildi.

 

Madde 8- Yönetim Kuruluna verilecek genel yetkilerin görüşülmesi ve karara bağlanmasına geçildi müzakereye açıldı yapılan müzakere sonucunda;

Yönetim Kuruluna verilecek yetkilerin karara bağlanması. Kanun ve Ana Sözleşme 44. maddesinde belirtilen maddelerin yanı sıra;

· Ankara İli ve İlçeleri sınırları içerisinde metrekare bedeli azami 50 TL’ye kadar arsa, tarla almaya ve alınacak arsalar ve tarlalar üzerinde arsa ve protokol ve evrak imzalamaya, tapu alıp vermeye, muvafakat name, feragatname, imzalamaya her türlü protokol ve evrak imzalamaya tapu alıp vermeye, tevhit, cins tahsisi, kat intifa kurma, terk ifraz yaptırmaya ipotek alıp ipotek vermeye, konulan ipoteği kaldırmaya takas yapmaya, plan ve proje ve parselasyon yaptırmaya, imar yapılan ve yapılmayan arazilerimizi takas etmeye (imarlı parsellerle imarsız parsellerin takasında; 1000 m² imarlı parsele karşılık, 2000 m² imarsız tarım alanından yer vermeye), satmaya, devir etmeye, iskân almaya, yol ve yeşil alanları bedelsiz devretmeye, kura çekiliş şekil ve şartlarının belirlenmesine, imar yaptırılan ve yaptırılmayan arsalarımızın üyelerimize noter huzurunda çekiliş yaparak kendisine veya vekiline teslim etmeye yönetim kuruluna yetki verilmesi,

· Üyelere tapuların dağıtılmasına, tapusunu almak ve üyelikten ayrılmak isteyen üyelerimize, sadece kurası çekilmiş ve adına tahsis edilmiş imarlı arsasının tapusunun bütün hak-vecibelerinden feragat ederek verilmesine,

· Kooperatifimize ait trans format santral merkezleri alçak ve orta gerilim tesisleri, çevre aydınlatma tesisleri projelendirilmesine, yaptırılmasına ve tel altında kalan kısımlar kablo güzergâhlarının bakım onarım ve işletme karşılığında bedelsiz olarak Elektrik Dağıtım AŞ.’ ye devir edilmesine, irtifak ve tapu için gerekli her türlü işlemi yaptırmaya yönetim kuruluna yetki verilmesine,

· Kooperatif faaliyetlerinden doğan ve doğabilecek her türlü vergi, ceza ve harçların kooperatif bünyesinde karşılanmasına, geçmişte satış vaatli alınan yerlerin çözümü için açılan davaların, mahkeme, harç, vergi ve cezaların kooperatifçe karşılanması, kooperatif adına tescil edilecek tapularda, eski malik adına çıkabilecek vergi, harç ve cezaların kooperatifçe karşılanmasına yetki verilmesine,

· Kooperatif alanındaki yol, içme suyu, kanalizasyon şebekelerinin, abone bağlantılarının ilgili kuruluşlarla, sondaj, telefon alt yapı ve hatlarının, yolların v.b işlerin teklif almak ve pazarlık sureti ile yaptırılmasına, gerekirse bedelsiz olarak devredilmesine, diğer kooperatiflerle su getirilmesi ve ortak yolların yapılması konusunda işbirliğine, imarlı veya imarsız boş arazinin icara verilmesi için yönetime yetki verilmesine,

· Resmi kuruluşlardan gelebilecek, arsa, alt yapı, asfalt, tapu vergi sigorta vs. gibi ödemeler için bütçeye konulmayan masrafların da ödenmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesine,

· Parselasyon çalışmaları ve aplikasyon işlemlerinin yaptırılması esnasında veya sonrasında gerek görüldüğü takdirde parsellerin sınırlarını belirten demir çubuklu beton kazıklar ve tel örgü yaptırılması, ihtiyaç duyulması halinde tek başına kooperatifimiz veya diğer kooperatiflerle birlikte hareket etmek suretiyle, hizmet alımı, işlerin ihale edilmesi, personel istihdam edilmesi, kooperatif işlerinde kullanılmak üzere gerek görülen her türlü taşıt, tarım aracı, araç-gereç, malzeme ile ilgili demirbaşın alım veya kiralama yetkisinin verilmesine,

· Alınan ve alınacak gayrimenkulün; hisselerin taksim ve ifraza tevhide, parselasyona ve izale-i şüyu’a ve bu suretle dahi adımıza müşterek veyahut müstakil olarak tapuların, istihsale her türlü evrak, defter ve sicilatı tanzim ve imzaya, takdirleri namımıza akdetmeye, doğabilecek hukuki ihtilafların çözümünde ve satış vadiyle alınan arsaların tapuya dönüştürülmesi için mahkemelerde dava açmaya, diğer kooperatiflerin sahasında bulunan satış vaatli yerlerin, takas, trampa, devir ve satış işlemlerine, intikal ve yüklenimlere, satış vaatlerini tapuya dönüştürmede işlemleri yerine getirmeye, bu konuda ödeme yapmaya, kabul ve imzaya, mirasçılar ve diğer hissedarlarla her türlü rıza-i ve kaza-i anlaşmalar akdetmeye, diğer hissedarlarla dilediği şartlarla miras taksim mukaveleleri tanzim ve imzaya ve bunları alakalı biçimde resmi dairelerde tapu dairelerinde her suretle ahz-u kabza sulh ve ibraya, evraklarını imzalamaya, isim ve soyadı yanlışlıkları ve zuhur edilebilecek her türlü yanlışlıkları düzelttirmeye, cins tahsisinde bulunmaya tapu vergi dairelerinde ve belediyelerde lüzum halinde gerekli taahhüt ve beyan ve muvaffakatlarda bulunmaya; izale-i şüyu’a açmaya, azami 75 TL / m2 ye kadar pay sürmeye arsa almaya, izale-i şüyu’a davaları ve diğer çekişmeli konularda müşterek hareket için 3. şahıs veya kooperatif birlik şirketlerle anlaşmaya avukat veya hukuk müşaviri görevlendirmeye gerektiğinde bu yetkileri devir, tevkil, azle, yol, arazi ve arsa vb. nakdi ödemeler ile iaşe masraflarının karşılanmasına yönetim kuruluna yetki verilmesi,

· Üyelere Noter kanalıyla gönderilen ihtar, ihraç ve borç uyarıları için (açılan dava, icra, noter, avukat vb.) yapılan masrafların üyenin hesabına borç olarak kaydedilmesi ve bunlara Genel Kurul’da belirlenen gecikme cezasının uygulanması.

· Elektrik, su, doğal gaz, telefon, ağaçlandırma vb. işler için ilgili resmi dairelerle yazışma protokol, proje ve evrak tanzim etmeye ve ücretlerini ödemeye, büro tutmaya, büro için gerekli demirbaşı almaya, bankalarda hesap açmaya, kapatmaya, para çekmeye ve çekilen parayı kullanmaya, su temin edilmesi için su kaynağının bulunduğu yerdeki arsanın tek olarak veya diğer kooperatiflerle birlikte alınmasına veya kiralanmasına, tapuya dönüştürülmesine ve diğer kooperatiflerle birlikte hareket ederek yol yapılması ve su getirilmesi ile ilgili çalışmaların yapılması, belgelere dayalı her türlü harcama yapmaya, kredi çekmeye, senet vermeye ve senetleri ciro etmeye yönetim kuruluna yetki verilmesi.

· Alınan gayri menkullerde imar planı yapımı, imar uygulanması, kooperatifin ihtiyacı olan her türlü binayı yapmaya, tapu tescili, yol ve altyapı projeleri yapımı, bu projelere göre uygulama yapmaya ve ilgili resmi kurumlarla yazışma yapmaya ve onaylattırmaya, ifraz, tevhit, bedel ve pay farkı gözetmeksizin rıza-i taksim yapmaya yönetim kurulunun yetkili kılınması.

· Polatlı Tapu Müdürlüğü tarafından yapılan ve yapılacak olan arazi düzeltmelerinde, Ankara ili Polatlı ilçesi Hacıtuğrul köyü sınırları içerisinde yer alan 541(621), 542(622), 543(628), 546, 548, 549, 823, 827(632), 883(625), 884(628), 885(627), 886(630), 887(629), 888(638), 889(636), 890(638), 891(637), 892(635), 893(634), 894(633), 895, 896(633-1-2), 897(626), parsellerde yapılan yeni uygulamalarla oluşan yeni parsellerde sayılı taşınmazlarla ilgili her türlü miktar isim ve hisse yanlışlıklarını düzeltmeye, ayrıca bu parsellerde yer alan hisse hatalarının düzeltilmesi ile ilgili olarak bu parsellerdeki hisselerimizin azaltılarak veya arttırılarak muvaffakatlarda bulunmaya ve bunlarla ilgili her türlü işlem yapıp tescil talebinde bulunmaya, isim, sınır ve yüzölçümü düzeltmesi, veraset ve iştirak halindeki mülkiyetin çözülmesi, intikal, isim, cins değişikliği yapmaya, kat mülkiyeti kurmaya, parsel ve bina aplikasyonlarının yapılması, kot verilmesi, veraset ilamı çıkarmaya, intikallerini yaptırmaya, veraset ve iştirak halindeki mülkiyetlerin çözümü ve müstakil hale getirmeye yönetim kuruluna yetki verilmesi,

· Üyeler adına bütün resmi kurumlarda ferdileştirme işlemi yapmaya, arsa veya tarla olarak tahsis ve tescil ettirmeye, gerekli diğer işleri yapmaya yönetim kuruluna yetki verilmesi,

· Kooperatif alanında, kooperatifimizin su ihtiyacına binaen halen kullanmakta olduğumuz ve Jeofizik Etüt Raporuna göre su bulunması ihtimali olan kullanılmasına gerek duyulabilecek parsellerin, kooperatifin elindeki mevcut parsellerle takas edilmesi konusunda yönetim kuruluna yetki verilmesi,

· Borç bakiyesini kapatmayan üyelere, tapu tescil ve tahsis işlemlerinin yapılmaması için yönetim kuruluna yetki verilmesi,

·  TEAŞ, Karayolları, BOTAŞ, Belediye, Valilik ve benzeri bilumum resmi kurumlara bedelli, bedelsiz feragat vermeye, bu parsellerde ifraz, tevhit imar uygulaması sonunda oluşacak yeni ada ve parsellerde bedel, miktar ve pay farkı gözetmeksizin rıza-i taksim yapmaya, müstakil hisseli veya kat irtifak ve kat mülkiyeti esasına göre, tapu ve çapları almaya, bedelli, bedelsiz kamu paylarını terk etmeye, bu konularla ilgili resmi kurum ve dairelerde takip, imza ve her türlü konusu ile ilgili dilekçe, çap, evrak ve projeleri imzalamaya, bu maddedeki işlerin yapılması konusunda sözleşme yapmaya, başka kooperatif, birlik ve şahıslarla, imar ve altyapı ile ilgili olarak protokol yapmaya birlikte hareket etmeye yönetim kuruluna yetki verilmesi, bu yetkileri gerektiğinde devir, tevkil, teşrik’e yönetim kuruluna yetki verilmesinin karara bağlanması.

Oylamaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edilerek yukarıdaki yetkiler Yönetim Kuruluna verildi.

 

Madde 9-10- Dilek ve temennilerde söz alan ortak olmadı Gündemde görüşülecek başka madde  olmadığından, toplantı divan başkanı tarafından  kapatıldı. Bu genel kurul toplantı tutanağı tarafımızdan toplantı yerinde 5 (beş) sayfa ve 3(üç) nüsha olarak düzenlendi ve imzalandı.  31/07/2021

 

 

        DİVAN BAŞKANI                                                                          KATİP ÜYE                          

Süleyman KALYONCUOĞLU                                                              Doğan DAĞLI           

 

 

 

BAKANLIK TEMSİLCİLERİ

                                                           Aleettin Yumuk